пятница, 19 января 2018 г.

Горобець польовий


Створення книжок для нас майже сімейна традиція)
Показувала в цій світлині і цій, насправді їх набагато більше, все руки не доходять сфотографувати й викласти.
Сьогодні ж презентую новеньку. Пташина тема продовжується.

Хто бажає зробити з нами, ласкаво прошу. 
Тут посилання на вордівський файл, його необхідно скачати (бо пдф формат, змінює розміри) - https://drive.google.com/open?id=1gkEFYbH5c47b6C8982vkiNRMnLKQojqL.
Для книжки необхідно 3 аркуші ксероксного паперу, принтер (в мене чорно-білий), ножиці, клей, скоби або голка з ниткою.
У файлі 10 сторінок. Друкуємо їх по дві на одному аркуші.
Спочатку сторінки від 1 до 4 (це 2 аркуші), далі їх перегортаємо й додруковуємо додаючи третій аркуш (там будуть елементи для вирізання).
 

Складаємо книжечку, в ній вийде 8 сторінок, зшиваємо.
Вирізаємо дерево з дуплом, розмальовуємо, наклеюємо над гніздечком.
 

Вирізаємо яєчко, наклеюємо над пташеням.
 

Довільно вирізаємо горобчика (раджу знизу залишити рівну частину, на фото покажу) і паперову стрічку біля нього. Стрічку згинаємо в трьох місцях. Клеєм будемо мастити лише з однієї сторони стрічки. Відгортаємо 2 см частинку стрічки й приклеюємо горобця до однієї більшої 4 см частини. Після цього, частину, що ми перед цим відгортали клеїмо до книжки (лінією згину до лінії на сторінці). Залишилось приклеїти стрічку до іншої сторінки. Я в файлі намалювала приблизне місце для кріплення, але на практиці воно може трохи відрізнятися (косі принтери ще ніхто не відміняв, плюс не ідеальне згинання паперу і т.ін.). Тому орієнтуйтеся на місці, я роблю так: приклеїла одну сторону стрічки, потім розгортаю повністю сторінки, щоб вони лежали плоско, мажу клеєм частинку стрічки, що клеїться до другої сторінки, підгортаю її, і, так само, плоско, рівненько приклеюю свою стрічку. По фото мабуть більш зрозуміло буде.
 
Ось і все. Залишилось з дитиною опрацювати інформацію, розмалювати яєчка, пташеня, намалювати корм влітку й взимку (саме для цього на останній сторінці пусті прямокутнички).
 
 
 
 
 
 
 
 
При створенні книги жодний горобець не постраждав, фото для книги підбирала з інтернету. Виявилось дуже складно знайти гарне гніздечко, тому на нашому є трохи водяних знаків (вибачаюсь перед власником фото). На цьому все.
Смаколики для горобців :)

Дякую за увагу і чекаю на ваші коментарі.
Читать дальше...

Комментариев нет:

Отправить комментарий

 
Счетчик тИЦ и PR